webdeveloper leeslijst

Webdeveloper leeslijst #4

Performance, programmeren, front-end, back-end en meer

Door |

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van de webdeveloper leeslijst, want als er één onderwerp is waar altijd iets nieuws te vinden of te leren is dan is het wel webdevelopment. Dus bij deze, weer een lekker lijstje met leesvoer.

Algemeen & nieuws

  • Chrome 51 is uitgerold en neemt gelijk een aantal beveiligingsissues met zich mee die opgelost zijn. Verder geen nieuwe opties maar wel verbetering van de stabiliteit en snelheid.
  • Firefox 47 is klaar en online. Het heeft nu ondersteuning voor ::backdrop pseudo-elementen in de Service Worker, content decryption via EME voor mp4 en de niet hoofdlettergevoelige i modifier voor CSS selectors.
  • Webkit heeft nu geheugen debugging in zijn web inspector. In de aankondiging wordt gelijk uitgelegd hoe je hier gebruik van kunt maken in je eigen applicatie.
  • Maximiliano Firtman schrijft over hoe onverantwoordelijk gebruik van iOS-specifieke meta tags je website kapot kan maken.

Beveiliging & privacy

  • De laatste tijd gebeurt er nogal wat op het vlak van beveiliging en daarmee ook gelijk je privacy. Er zijn wachtwoorden uitgelekt bij LinkedIn, MySpace, Tumblr en Twitter en dat stipt maar weer pijnlijk aan dat we geneigd zijn oude wachtwoorden te vergeten. We schreven al eerder dat er stappen gemaakt worden om van wachtwoorden in het geheel af te komen, aangezien wachtwoorden eigenlijk niet meer van deze tijd zijn. Drew Thomas heeft een mooi stuk geschreven over hoe we authenticatie in het algemeen kunnen verbeteren.
  • Aangezien het gebruik van ‘web storage’ oplossingen als ‘Session Storage’ breed ondersteund wordt is de vraag of we cookies nog wel nodig hebben een hele actuele vraag. James Kettle heeft dit onderzocht en kwam tot de conclusie dat cookies per definitie onveilig zijn en dat je dat kan oplossen.

CSS, JavaScript en andere front-end zaken

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!