6 Mobiele RPG's die je gespeeld moet hebben

6 Mobiele RPG’s die je gespeeld moet hebben

Door |

De app store staat altijd vol met kleine, snelle spelletjes. Wat nou als je zin hebt in een uitgebreide game, met een goed verhaal en diepgaande gameplay? Maak je geen zorgen, want wij zetten 6 mobiele RPG’s op een rijtje die je gespeeld moet hebben.

The Nightmare Cooperative

Toen ik deze lijst samenstelde moest ik gelijk denken aan The Nightmare Cooperative. Op het eerste oog lijkt het misschien meer op een puzzelgame, maar als je het een kans geeft onthult het spel zich als een echte RPG. The Nightmare Cooperative is een verslavend strategisch avontuur waarin je een team leidt. Je groepje is helemaal blut, en moet opzoek gaan naar goud. De gameplay is zo uniek, creatief en goed uitgevoerd, dat ik het geeneens ga proberen uit te leggen. Aanschouw:

Terra Battle

Over creatief gesproken: Mistwalker Corporation heeft een klassieke RPG gemaakt, met moderne elementen. Terra Battle heeft een uitzonderlijk goed verhaal voor een mobiel spel, en een uitgebreid vechtssysteem. Het gebruikt een rastersysteem waarin je je karakters kan verplaatsen, en vijanden dus van meerdere kanten aan kan vallen, en combo’s kan uitvoeren. Dit soort slimme ideen geven Terra Battle een eigen smoelwerk, en laten zien dat Mistwalker Corporation ambitieus was tijdens het ontwikkelen. Terra Battle is een uitgebreid spel, met honderden missies, vijanden, en aanpasbare karakters. Op zoek naar een goede RPG die je urenlang bezighoudt? Zoek niet verder.

Dragon Quest IV

Dat dit een topper zou gaan worden was van te voren makkelijk te raden. Het is natuurlijk een port van een oud maar geweldig spel, wat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Het was dan ok alleen een kwestie van of de ontwikkelaar, Square Enix, de game goed zou optimaliseren voor de mobiel. Dragon Quest IV was volgens velen al de beste uit de serie, en deze port maakt nog eens duidelijk waarom: Een prachtige wereld, uitgrbeide gevechten, interessante quests en solide gameplay. De mobiele versies werken perfect, al zijn sommige menuutjes nier erg handig op kleine schermen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de quests soms erg lang duren, wat voor een kort mobiel potje soms lastig kan zijn. Laat je alsebleft niet afschrikken door dat soort trivaliteiten, want Dragon Quest IV is een dijk van een game.

Wayward Souls

Houd je van dungeon crawlers met willekeurige levels? Wayward Souls is dan echt dé mobiele RPG voor je. De game is ontwikkeld door Rocketcat Games, en de Androidport is verzorgd door de bekende Noodlecake Studios. Tactieken, timing en veel doodgaan, dat lijkt de beste beschrijving van dit spelleke te zijn. Als je dood gaat, blijf je dood, wat de game misschien op het eerste oog ontoegankelijk lijkt te maken, maar juist één groot voordeel heeft: Wayward Souls is perfect voor korte potjes. De nostalgische uitvoering maakt het allemaal af, met een fantastische soundtrack en klassiek design.

Knights of the Old Republic

Star Wars is niet de eerste franchise die je op dit lijstje verwacht zult hebben, maar oh boy, wat is Knights of The Old Republic toch een geweldige RPG. Je bent de laatste hoop van de Jedi Order. Wat ga je met die hoge verwachting doen? In het spel kan je zelf kiezen of je de goede of slechte kant op gaat, wat zorgt voor een dynamisch verhaal.De game kwam recent uit op Android, een mooi excuus om de klassieker op te nemen in deze lijst. Het is één van de beste Star Wars games ooit gemaakt, en zeker voor een mobiel spelletje heeft het erg veel mogelijkheden. Unieke karakters, mooie omgevingen en zelfs voertuigen maken deze game een genot om te spelen.  De port is niet helemaal vlekkeloos, met wat lastige controls en lelijke graphics, maar alleen al de grootte van Knights Of the Old Republic laat ons die foutjes door de vingers zien.

The Banner Saga

Het is tijd voor een indie-developer: Stoic Studio. Maak kennis met The Banner Saga, een tactische RPG. De keuzes die je in het spel maakt bepalen je verhaal, dat plaatsvindt in een prachtige 2d-wereld. De stijl lijkt regelrecht uit een klassieke Disney tekenfilm te komen, en dat is een groot compliment. Alles is met de hand tekent, wat je merkt vanaf het moment dat je aan de game begint. Er zijn meer dan 25 karakters met allemaal hun eigen eigenschappen. Het is de persoonlijke favoriet van veel Android gamers, wat Stoic Studio ook echt verdient. Houd je van een goed verhaal en prachtige graphics? Dan moet je The Banner Saga spelen.

 

 

 

 

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!