Bluetooth

Bluetooth

Bluetooth is een techniek voor het draadloos overbrengen van data over korte afstanden. Sinds 1998 is Bluetooth een open standaard voor het verwezenlijken van dit doel.

Geschiedenis

Bluetooth is in 1994 uitgevonden door de Nederlander Jaap Haartsen, het was echter wel in opdracht van het Zweedse Ericsson. Het doel was om op een goedkope manier een radioverbinding te verwezenlijken tussen mobiele telefoons en andere apparaten. De naam Bluetooth komt van de Vikingkoning Harald Blauwtand. Dit was in eerste instantie de werknaam van het product, maar bij gebrek aan beters is dit ook de definitieve naam van het product geworden.

Gebruik

Doordat Bluetooth gebruik maakt van draadloze verbindingen scheelt het een hele hoop kabels. Het is bovendien met acht apparaten tegelijk te verbinden, iets wat met kabels vaak al niet lukt. Denk hierbij aan apparaten zoals foto camera’s, computers en mobiele telefoons. Het is erg handig om bestanden van een smartphone naar een andere smartphone (of welk apparaat dan ook) te sturen zonder kabels nodig te hebben.

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!