De 5 snelste (productie) auto’s van 0-100 km per uur

Door |

De sprint van nul naar 100 van de snelste auto’s, vele autoliefhebbers smullen ervan! De fabrikanten geven het ook standaard op. En dat is niet zo gek: het is een snelheid die best te behalen valt in het verkeer, in plaats van bijvoorbeeld de topsnelheid… En de duw die je rug krijgt vinden we heerlijk! Daarom hier vijf sensationele scheurijzers die gekocht kunnen worden en op de straat legaal zijn.

5. Nissan GTR R35 Nismo: 2.7 seconden

1.

Volgens Nissan sprint ‘Godzilla’ van 0 naar honderd in 2.7 seconden. Dit doet hij door alle vier de wielen aan te drijven, een geavanceerde vorm van launch control en 600 pk. Die 600 pk komt voort uit een 3.8L V6, met twee turbo’s uit een GT3 racewagen. Klinkt goed? zeker alleen door het hoge gewicht, meer dan 1700 kg, en de vele computers spreken mensen die er wel eens mee gereden hebben van een Playstation op wielen, zonder al teveel gevoel…

4. SSC Ultimate Aero XT: 2.65 seconden

2.

Een beest uit Murica die waanzinnig snel is op een ouderwetse Amerikaanse manier: POWER. Een aluminium V8 van 7L met eveneens twee turbo’s produceert 1300 pk. extreem veel. Tel daar zijn drooggewicht bij op: 1270 kg. Dat betekent dat elke pk ongeveer een kilogram hoeft voort te bewegen. Dat resulteert in een krankzinnige topsnelheid die geschat wordt op 440 km/u.

Lees ook: WalkCar: Dit is de eerste auto die in je tas past

3. Koenigsegg One:1: 2.5 seconden

Koenigsegg_One1_Front_02

Uit Zweden komen niet veel autofabrikanten. Volvo, Saab, maar ook Koenigsegg. Christian von Koenigsegg en zijn team produceren al sinds 1994 recordbrekende auto’s. De One:1 is een van de snelste. Waar de naam vandaan komt? Het vermogen en het gewicht: 1340 pk en bijna evenveel kilogrammen. Tevens wordt het gezien als de eerste Megacar: 1340 pk komt overeen met een Gigawatt aan vermogen.

2. Bugatti Veyron 16.4 Super Sport: 2.5 seconden

4.

De Veyron is niet alleen onder autoliefhebbers bekend. Zijn naam is bekend onder de rappers, voetballers en jongens die er een poster van aan de muur hebben hangen. Een legende en icoon. Hij is ontstaan toen Volkswagen een auto wilde die niet alleen de snelste zou zijn, maar ook dan nog comfortabel was, met alle luxe. Het resultaat: vierwielaandrijving, een V16 met vier turbo’s, 2136 kilogram en een topsnelheid van 431 km/u, die gemeten is en in het Guinness Book of Records staat.

Lees ook: Dit apparaatje van 30$ kan elke auto-deur openen

1. Ariel Atom 500 V8: 2.3 seconden

Ariel Atom 500 V8

Dat het ook met minder vermogen kan bewijst de Ariel Atom. Natuurlijk: 500 pk is nog steeds extreem, maar twee keer zo weinig als veel andere uit dit lijstje. Deze doet het met een laag gewicht: 550 kilogram. Dit is verkregen door alleen het noodzakelijke aan te brengen. Daarom ziet er uit als een stel buizen met wielen, luchtinlaten, een motor en een stuur. Natuurlijk wel wat meer, maar het komt dicht in de buurt. Daar krijg je een ongekende sensatie voor terug.

Disclaimer: dit zijn de opgegeven getallen van de autofabrikanten, in de praktijk zal het natuurlijk verschillen

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!