De 6 beste goedkope Chromebooks van 2016

Een goede laptop hoeft niet duur te zijn

Door |

Een goede laptop is erg duur, al helemaal als je enkel je browser nodig hebt of simpele taken op je laptop uitvoert. Gelukkig is er dan een oplossing voor je: Chromebooks. Chromebooks zijn laptops die op Chrome OS draaien, een besturingssysteem gemaakt door Google. Met Chrome OS wordt de mogelijkheid geboden aan fabrikanten om laptops te maken met goedkope tot gemiddelde hardware waarmee toch een snelle laptop gemaakt kan worden. Waarom? Omdat Chrome OS gemaakt is om snel te zijn, zonder dat hier zulke goede hardware voor nodig is. Chrome OS is namelijk gebaseerd op de browser van Google: Google Chrome.

Hiermee is gekozen om (bijna) alles te doen in de browser, online dus, waardoor er weinig tot niets op de laptop zelf wordt opgeslagen. Hierdoor zijn Chromebooks enorm goedkoop, en krijg je daar de snelheid en accuduur van een enorm dure laptop voor terug. De echte fanatieke gebruikers kunnen er zelfs Linux op installeren. Chromebooks worden dan ook steeds populairder, en fabrikanten brengen ook steeds meer verschillende modellen uit. Het is daardoor lastig om te bepalen welke Chromebooks nou echt de moeite waard zijn. We zetten de 6 beste goedkope Chromebooks voor je op een rijtje. Wil je meer weten over wat Chromebooks zijn en wat je er mee kan? Check dan ons overzicht.

Lees ook: Waarom iedereen zou moeten overwegen om een Chromebook te kopen

Toshiba Chromebook 2 (2014) – €325

toshiba_chromebook_2a_0714

Als het om Chromebooks gaat is Toshiba één van de beste merken. De Toshiba 2 uit 2014 is nog steeds een enorm aantrekkelijke Chromebook, ondanks het feit dat de laptop van Toshiba alweer twee jaar oud is. Met een 1080p HD scherm, een uitstekend toetsenbord en goede performance weet de Toshiba 2 boven het niveau van de meeste Chromebooks uit te stijgen. Met het 13-inch scherm en een accuduur van maar liefst tien uur is de Toshiba 2 de perfecte Chromebook om mee te nemen naar school of je werk. Nog een groot pluspunt: de Toshiba 2 ziet er ook nog eens goed uit, iets wat meestal niet het geval is bij Chromebooks.

Nu kopen: Toshiba Chromebook

Acer Chromebook C720 – €280

large-1

Acer bracht de afgelopen jaren veel Chromebooks uit, met verschillende ontwerpen, afmetingen en specificaties. Ze zijn lang niet allemaal even goed, en het is daarom ook lastig om het beste model uit te kiezen. De Acer Chromebook C720 is één van de beste budget Chromebooks die je kunt kopen, met een prijskaartje van slechts €179. De accuduur van de C720 is excellent, en de Chromebook van Acer kan ook tegen een stootje. Helaas heeft de C720 geen HD-scherm, maar met zo’n lage prijs zul je ons niet horen klagen.

Nu kopen: Acer Chromebook

Dell Chromebook 13 – €420

B102F_DellChromebook_Black

De Dell Chromebook 13 is minstens honderd euro duurder dan de meeste Chromebooks in dit lijstje, wat het erg lastig maakt om deze keuze te verdedigen. Voor de relatief hoge prijs (voor een laptop nog steeds goedkoop) krijg je echter wel een geweldige Chromebook terug. De Dell Chromebook 13 heeft het beste touchpad, een premium ontwerp en feel, en een schitterend scherm, waardoor het echt voelt alsof je een laptop van rond de duizend euro aan het gebruiken bent. De meeste gebruikers zullen dat gevoel echter geen honderd euro waard vinden, al helemaal omdat je voor een lagere prijs nog betere specificaties kunt vinden. Als je echter bereid bent wat meer geld aan een Chromebook uit te geven, dan is de Dell Chromebook 13 een geweldig totaalpakket.

Lees ook: De 10 beste smartphones van dit moment

Toshiba Chromebook 2 (2015) – €360

Toshiba-CB35-B3340-Back

De Toshiba Chromebook 2 komt twee keer in dit lijstje voor, want Toshiba heeft het voor elkaar gekregen om twee keer een uitstekende Chromebook uit te brengen. Het nieuwste Toshiba Chromebook 2 model is echter niet in alle opzichten een verbeterde opvolger van het model uit 2014, wat ook de reden is dat we beide modellen bespreken. De Toshiba Chromebook 2 uit 2015 is één van de meest krachtige Chromebooks van dit moment, maar dat komt met een prijs: de accuduur is een stuk minder dan die van zijn voorganger. Toch blijft de Toshiba Chromebook 2 één van de beste Chromebooks die je kunt krijgen, mede door het verbeterde ontwerp en nog steeds prachtige scherm. Helaas is de Toshiba Chromebook 2 lastig te krijgen in Nederland, waardoor je op Amazon aangewezen bent.

Acer Chromebook R11 (2015) – €320

Chromebook R11_black_wp_03

De Acer Chromebook R11 onderscheidt zich met een scharnier dat je in 360 graden kunt ombuigen, waardoor je de Chromebook dus op twee manieren kunt gebruiken: als een laptop en als een tablet. De R11 is daarnaast ook gewoon een solide en lichte laptop die gemakkelijk in je tas past. Het plastic waarvan de Acer Chromebook R11 gemaakt is geeft de Chromebook een ietwat goedkope uitstraling, maar het scherpe scherm en de lage prijs maken dat meer dan goed.

Koop nu: Acer R11 Chromebook

HP Chromebook 14 (2015) – €199

hp-chromebook-14-generation-2

De meeste Chromebooks hebben een klein scherm of juist erg groot scherm, waardoor het lastig kan zijn om een mooie middenweg te vinden. Bij de HP Chromebook 14 uit 2015 ben je dan echter wel aan het juiste adres, met een groot 14-inch scherm dat alsnog gewoon in je tas past. HP probeert met de Chromebook 14 er ook niet duur uit te zien,iets waar veel goedkope Chromebooks de mist in gaan. Het speelse ontwerp van de HP Chromebook 14 maakt de laptop van HP een genot om op te werken, maar helaas weet HP die indruk niet altijd waar te maken qua specs: de HP Chromebook 14 is drastisch aan een update toe. De meeste andere Chromebooks hebben een beter scherm en meer werkgeheugen, dus laten we hopen dat HP ergens dit jaar een nieuw model uit brengt. Toch blijft de HP Chromebook 14 één van de meest aantrekkelijke Chromebooks voor bijvoorbeeld op school, al helemaal dankzij het lage prijskaartje.

Koop nu: HP Chromebook

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!