Zo kun je Android installeren op je pc / laptop

Een guide voor het installeren van Remix OS

Door |

Ben jij ook zo’n Android fan, en heb je dit dan ook eigenlijk het liefst op elk apparaat staan dat je in je bezit hebt? Of vind je het gewoon leuk om eens te proberen? Op deze manier kun je Android op je pc / laptop installeren!

De manier waarop je Android op je pc of laptop kunt zetten is met Remix OS. Remix OS is een product van Jide, momenteel nog een Betaversie. Echter, het werkt al heel soepel zonder merkbare problemen, en daardoor is het een erg fijn (extra) besturingssysteem.

Er zijn twee manieren om Remix OS te installeren, de eerste is op je Hard Drive en de tweede is op een Flash Drive.

Hard Disk

Voor de installatie op je Hard Disk moet je een besturingssysteem hebben van minimaal Windows 7, en een opslagcapaciteit van 8GB. Wanneer je een ander besturingssysteem hebt dan Windows 7, 8 of 10 kun je dus alleen Remix OS gebruiken via een Flash Drive.

Het installeren van Remix OS op je Hard Disk is erg eenvoudig. Je download namelijk het Remix OS voor PC pakket, welke een Remix OS voor PC ROM en installation tool bevat. Daarna open je deze tool en volg je de instructies op het scherm om Remix OS op je Hard Disk te installeren. Daarna reboot je je PC en kun je Remix OS selecteren om mee op te starten. En that’s it!

Let op: Je moet wel eerst zorgen dat Secure Boot uit staat voordat dit mogelijk is.

Flash Drive

Voor het installeren via je Flash Drive moet je een USB stick hebben met een minimumcapaciteit van 8GB en een minimum schrijfsnelheid van 20mb/s. Let wel op: Alle data up je USB stick zal verwijderd worden.

Het installeren van Remix OS op je Flash Drive is ook redelijk eenvoudig. Je download namelijk ook gewoon het Remix OS voor PC pakket, welke (natuurlijk nog steeds) een Remix OS voor PC ROM en installation tool bevat. Plug je USB stick in je PC, en open deze installatie tool. Volg dan de instructies op het scherm om Remix OS op je Flash Drive te installeren. Daarna reboot je je PC, moet je op de special key drukken wanneer je PC aan het booten is en dan selecteer je USB Storage Device bij Boot Option. Hierna kun je zowel Guest Mode als Resident Mode selecteren om Remix OS op te starten. Maar het is aan te raden om Resident Mode te gebruiken aangezien daarmee je data wordt opgeslagen.

Let op: Ook hiervoor je zorgen dat Secure Boot uit staat voordat dit mogelijk is.

Google Play Store

Wanneer je apps wilt installeren is de meest handige manier natuurlijk om de Google Play Store geïnstalleerd te hebben. Hiervoor moeten de Google Mobile Services geïnstalleerd zijn. Deze kun je vanaf hier downloaden. Wanneer je het bestand opent volgt de rest vanzelf, wat je wel moet doen is je PC rebooten wanneer de installatie klaar is. En als je bekend bent met Android dan is het natuurlijk vanzelfsprekend wat je daarna verder moet doen. Enjoy!

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!