iphone x invoeren

Dure iPhone X, goedkope dollar: 1+1=2?

Door |

Holy shit, 1.159 euri voor een nieuwe iPhone X. En dan ook nog de goedkope 64 GB-variant. Als je er per se eentje wilt, maar dit bedrag ook wat gortig vindt, denk je er misschien over om er zelf een te gaan halen in New York. Daar kost-ie namelijk ‘maar’ 999 dollar. En: de dollar-euro koers is gunstig voor ons Europeanen. Omgerekend is dit op het moment zo’n 832 euro.

iPhone X invoeren dan maar? Spaar je zomaar ruim 300 euro uit! Daarvoor heb je dus al bijna een weekend New York inclusief vliegticket!

Maar: let op. Over spullen die je vanuit Amerika naar een EU-land invoert, betaal je invoerrechten plus btw, als de waarde groter is dan 430 euro. En dat is het geval bij je nieuwe iPhone. Het is ook meer dan de maximale 700 euro, waarbij je nog van het voordelige reizigerstarief uit kunt gaan (2,5% invoerrechten plus 21% btw).

De btw is al een dikke 21%. Die moet je dus even aftikken bij de Douane, waardoor de aankoop een stuk minder aantrekkelijk wordt. Inclusief btw komt je iPhone X met deze wisselkeurs dan op 1.007 euro. De invoerrechten zitten hier nog niet bij. Samen komen je toch nog onder de Nederlandse prijs uit, maar daar koop je geen vliegticket naar New York voor. Maar stel nu dat je tóch al ging…?

Een andere optie is om meerdere iPhones X te kopen en de btw over meerdere personen te verdelen. Alle info hierover lees je op de site van de Douane.

Zou jij speciaal naar Amerika reizen om je iPhone X goedkoper te kunnen kopen?

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!