Quick Draw: speel Pictionary met Google

Quick Draw: speel Pictionary met Google

Door |

Een nieuwe Google-toepassing laat jou een tekening maken, waarna Google raadt wat er wordt afgebeeld. Met Quick Draw demonstreert de zoekgigant hoever zijn beeldherkenningstechnologie op dit moment is.

Terwijl je tekent (‘ik zie een lijn, ik zie een vierkant’) doet Google voortdurend pogingen om te raden wat jij met je muis tekent. Als je tekenkunsten een beetje voldoen, raadt Google het negen van de tien keer. Maar ja, Google gaf dan ook zelf de opdracht: teken een berg, een been, een trein.

Omgekeerd Pictionary

Eigenlijk omgekeerd Pictionary, dus. De nieuwe functie is natuurlijk leuk om mee te experimenteren. Nóg leuker zou het zijn als we zelf iets mochten tekenen (een grote pik of zo, ghagha) en Google het lieten raden. Maar dat is waarschijnlijk de volgende stap. Na afloop van zes tekeningen krijg je te zien hoeveel tekening de neurale software van Google wist te raden.

Quick Draw: speel Pictionary met Google

Beeldherkenning is belangrijk voor Google

Hoewel het op een spelletje lijkt, is het dat natuurlijk niet. Beeldherkenningssoftware is belangrijk voor Google. Bekend is dat het bedrijf beter wil worden om foto’s te herkennen. Nu nog is Google vaak van ALT-tags en andere tekstuele omschrijvingen afhankelijk om foto’s in de zoekmachine te rangschikken.

Toepassingen?

Quick Draw maakt duidelijk dat Google stevig aan de weg timmert op dit gebied. Dit kan onder andere ook interessant worden voor mensen die zich met SEO (zoekmachineoptimalisatie) bezighouden.

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!