Smart Glasses Apple

Smart glasses voor Apple

Komt Apple nu echt met een slimme bril?

Door |

Apple kwam in 2007 met de iPhone, in 2010 met de iPad en in 2014 met de Apple Watch. Volgens Bloomberg wordt de volgende stap een augmented reality-bril, net zoiets als de Google Glass.

Apple heeft zelf nog niks bevestigd. Maar volgens anonieme bronnen zijn ze nu echt bezig met de verkennende fase. De bril verbindt zich draadloos met je iPhone en projecteert extra informatie in de ‘echte’ wereld. Augmented reality – of toegevoegde werkelijkheid dus.

Serieuze toepassingen  van augmented reality

Augmented reality wordt nu nog vooral als entertainment gebruikt. Denk aan het populaire spel Pokémon GO, waarbij je virtuele monstertjes in het park moet zien te vangen. Maar augmented reality in een bril kan ook voor serieuzere doeleinde worden ingezet. Bijvoorbeeld als route-informatie of om als toerist informatie over bezienswaardigheden te krijgen. Ook in de medische wereld zijn veel nuttige toepassingen voor augmented reality te bedenken.

De geruchten worden gevoed doordat Apple de laatste tijd verschillende bedrijven heeft gekocht die zich met augmented reality bezighouden. Ook werkt Doug Bouwman sinds kort bij Apple. Hij is bekende virtual reality en augmented reality-onderzoeker in Amerika.

De smart glasses van Apple zou in 2018 op de markt moeten komen. Overigens gaan de geruchten over een Apple Glass al jaren rond, zoals je in deze video uit 2014 kunt zien. CEO Tim Cook van Apple heeft zich trouwens positief uitgelaten over augmented reality en denkt dat het binnenkort net zo gewoon zal zijn als de smartphone.

Bron: iCreate

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!