iPhone wordt 10 jaar

iPhone wordt 10 jaar

Door |

Op 9 januari 2007 werd de eerste generatie iPhone tijdens de MacWorld Conference & Expo gepresenteerd door de goeie ouwe Steve Jobs.

Al in 2002 waren er geruchten dat Apple met een eigen telefoon zou komen. Maar eerste kondigde Apple in 2005 nog een samenwerking met Motorola aan. Het werd de eerste mobiele telefoon die met iTunes kon worden gesynchroniseerd.

Steve Jobs gaf na de lancering toe dat hij niet tevreden was met deze telefoon. In september 2006 verwijderde Apple de ondersteuning voor het Motorola-toestel in iTunes.

Kijk nog eens naar de beroemde presentatie die de smartphone voor altijd veranderde. Brengt gegarandeerd een lach op je gezicht.

Eigen iPhone voor Apple

In plaats daarvan bood iTunes vanaf dat moment ondersteuning voor een nog onbekende mobiele telefoon, waarmee niet alleen audio-, maar ook video- en fotobestanden tussen telefoon en desktopcomputer uitgewisseld konden worden . Dit leidde in verschillende media tot speculaties over een eigen mobiele telefoon van Apple.

Op 29 juni 2007 begon de verkoop in de Verenigde Staten. Op 9 november 2007 werd de eerste generatie iPhone (2G) in Europa geïntroduceerd. Dit jaar wordt de iPhone 8 verwacht.

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!