The Last of Us Part II

Aangekondigd: The Last of Us Part II

De epische reis van Joel en Ellie gaat verder

Door |

Er zijn van die games voor je PS4, die he gewoon blind koopt. En het vervolg van het magistrale The Last of Us is daar zeker één van. Vrijwel iedereen die de game heeft gespeeld hoopte (en zinspeelde) op een vervolg. En het komt er. Onder de titel The Last of Us Part II. De reis van Joel en Ellie gaat verder.

Creative director Neil Druckmann van Naughty Dog geeft aan dat ze – net als veel gamers – verliefd waren op de wereld van Joel en Ellie. En ze heel graag een vervolg wilden doen, maar dan alleen als het een verhaal was dat iets toevoegde aan het origineel. Een verhaal dat op het einde van The Last of Us verteld leek. Maar na jaren zoeken is het toch gelukt, zo meldt Naughty Dog bij monde van Neil. ‘We hebben iets speciaals gevonden dat zich heeft ontwikkeld tot een epische reis.’

The Last of Us Part II

Vroeg in de ontwikkeling

Het is natuurlijk nog erg vroeg in het stadium van ontwikkeling. Het team van Naughty Dog heeft z’n energie de laatste twee jaar (zo ongeveer sinds de release van het eerste deel van The Last of Us) gestoken in Uncharted 4. Maar nu is er capaciteit om volop aan de slag te gaan met nieuwe avonturen van Joel en Ellie. De gepijnigde vader die z’n dochter verloor en het meisje dat opgroeide tijdens die verschrikkelijke uitbraak van het virus dat veel mensen doodde, maar die er zelf immuun voor is.

The Last of Us wordt sowieso fantastisch

Het ligt voor de hand dat we na de eerste trailer die is vrijgegeven, nog meer informatie en beeldmateriaal kunnen verwachten. aughty Dog weet immers goed hoe ze spanning op moeten bouwen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit een van de toptitel aller tijden voor de PS4 gaat worden. Sterker nog, al is de uiteindelijke game maar half zo goed als het origineel, dan nog zal het meer dan de moeite waard zijn.

Check die alvast geweldige trailer:

En nu maar wachten…

Beeld: PlayStation Europe

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!