firstlook festival 2017

Firstlook Festival 2017

Na 10 jaar meer gamefestival dan ooit tevoren

Door |

Al 10 jaar is Firstlook hét gaming-event waar de nieuwste games, gadgets en hardware voor het eerst aan de Nederlandse en Vlaamse gamers worden getoond. In 2008 lanceerden de GameKings Firstlook als een kleine gamebeurs in de Amsterdamse Convention Factory. Maar al in het tweede jaar werd uitgeweken naar de Jaarbeurs in Utrecht, waar forse groei mogelijk was.

In de Jaarbeurs werd Firstlook voorafgegaan door andere, weinig succesvolle, game-events als Het Multimedia Event en GamePlay. Anno nu komen er naar verwachting 25.000 man naar Utrecht voor Firstlook Festival. Ja, Firstlook is uitgegroeid tot een echt gamefestival met een programma dat heel het weekend duurt, met cosplayers, danswedstrijden en een echte eSports-competitie. Ook is er aandacht voor anime, indie games en aanverwante zaken. Retroliefhebbers snuffelen lekker door oude gameconsole en -cassettes op de markt.

Speelbare topgames op Firstlook

Speelbare topgames op de 10de editie van Firstlook zijn Detroit: Become Human, Call of Duty: WWII en GT Sport. De verwachtingen voor Detroit: Become Human zijn hooggespannen. Deze game komt pas in 2018 officieel uit, maar is begin oktober op Firstlook al te spelen. Ontwikkelaar Quantic Dream (Heavy Rain en Beyond Two Souls) wil met deze nieuwe titel zijn vorige games voorbijstreven. We zijn benieuwd!

Firstlook Festival vindt plaats op 7 en 8 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Kaarten voor de zaterdag of de zondag met entree vanaf 11.00 uur kosten € 20 per persoon. Een weekendticket voor de zaterdag én zondag met entree vanaf 11.00 uur kost € 35. Je kunt ook nog een Early Access-weekendticket kopen voor € 70, waarmee je op beide dagen vanaf 9.00 uur al kunt gamen. Reken rond 11.00 uur op lange wachtrijen om binnen te komen! Het complete programma van Firstlook vind je op de website.

Bekijk hier de video-impressie die we vorig jaar van de gamebeurs Firstlook maakten:

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!