De fans dachten het zelf beter te kunnen, en Uranium is het resultaat.Het spel is gebaseerd op bestaande locaties, zoals Rio de Janeiro, en heeft dus een vrij tropische setting. Dat is niet het enige verschil: De makers zijn echt een eigen weg ingeslagen , wat vanaf het begin te merken is.

Zelfbedachte Pokemon

Het verhaal start als je als 13-jarig jongetje uit huis wordt getrapt. Niet omdat je Pokémon-meester moet gaan worden, niet omdat je het leuk vindt, maar omdat je voogd niet meer voor kan je zorgen. Om jezelf te onderhouden neem je een onderzoeksbaantje aan, met het klassieke doel: Het volledig maken van je Pokédex. Het bijzondere aan de Pokémons in deze fangame is dat er ook een aantal zelfbedachte Pokémons in zitten, die nog geeneens zo slecht eruitzien.

Nucleaire pokémon.

Alsof het serieuzere verhaal en nieuwe Pokémon al niet gedurfd genieg waren, hebben de makers ook een nieuwe soort toegevoegd: Nucleair. Fans zullen gelijk begrijpen hoe ingewikkeld het toevoegen van een nieuwe soort is. De honderden pokemon moeten zorgvuldig gebalanceerd worden, zonder dat de ene soort sterker is dan de andere. Toch hebben de fans achter Uranium het voor elkaar gekregen.De Nuleaire pokemons zijn corrupte versies van bestaande pokémon, die niet naar hun trainer luisteren maar alles aanvallen wat ze zien.

Een interessant idee, dat de vrij traditionele gameplay van Pokémon een frisse draai heeft. Ook de nucleaire pokemom laten zien dat de wereld van Uranium een stuk grimmiger en volwassener is, waarmee de game echt eigen smoelwerk krijgt. Een andere twist is het feit dat dankzij de “Pokémon speech translator” trainers met hun Pokémon kunnen praten. Dit stukje techniek is in het verhaal zeer gewild, en waarschijnlijk gaat het het motief zijn voor de grote vijand va het spel.

Ambitieus

Het is en blijft een fangame, ondanks de ambitieuze spel-elementen. Toch zijn er enkele online mogelijkheden, zoals ruilen met andere spelers en je eigen team uploaden naar de Virtual Trainer Database. Andere fans kunnen dan weer tegen dat team spelen, en punten verdienen. Er is ook een leaderboard, inclusief prijzen. Al met al is het duidelijk hoe groots dit project is, en hoe de fans er de beste Pokémongame van willen maken die je ooit zult spelen. Of dat gaat lukken is maar de vraag, maar het is duidelijk dat ze goed op weg zijn. Het spel is te spelen op de pc, en komt binnenkort naar de Mac.

 Je kan hier de beta downloaden.