De 3 beste Games voor de Playstation 4

Door |

De Playstation 4 ligt alweer langer dan een jaar in de winkel, en de keuze aan games groeit. Welke zijn toppers en welke moet je links laten liggen? We zetten drie games op een rijtje die elke Playstation 4 bezitter gespeeld moet hebben.

The Binding of Isaac: Rebirth

isaa

Laat je niet afschrikken door de simpele graphics: The Binding of Isaac: Rebirth is één van de meest verslavende spellen die je kan spelen op de Playstation 4. Het idee achter de game is simpel: Er is iets mis met de moeder van Isaac, ze denkt namelijk dat ze God kan horen, en dat hij haar gebied Isaac te doden. Isaac heeft hier natuurlijk geen trek in en vlugt snel de kelder in van het huis waar ze in wonen. Helaas blijkt de kelder eindeloos diep te zijn, met allerlei gevaren en obstakels. Hier begint het spel pas echt: De speler vecht zich a la dungeon crawlers steeds dieper de kelder in, terwijl er allerlei upgrades en items gevonden kunnen worden voor Isaac. Denk aan de dungeons uit de Legend of Zelda games, maar dan willekeurig gegenereerd en vol verassingen. De game biedt eindeloze herspeelbaarheid, en kan gespeeld worden met twee personen. Als je tegen een beetje uitdaging kan is The Binding of Isaac: Rebirth één van de beste games die je kan kopen voor de Playstation 4. Oh ja, hadden we je al verteld dat de game minder dan 20 euro kost en dat hij onlangs gratis was bij Playstation Plus? Huppakee, spelen die handel!

Middle-earth: Shadow of Mordor

shado

Wie is er niet de bioscoop zaal uitgelopen na een Lord of The Rings film, fantaserende over hoe geweldig een goede next-gen Lord of The Rings game zou kunnen zijn? Vorig jaar kwam die droom uit met Middle-earth: Shadow of Mordor. Gooi de movement-mechanismes van Assassins Creed en de combat van Batman: Arkham City in een pan, en je hebt de gameplay van Shadow of Mordor. De gevechten vloeien heerlijk door, het klimmen en rondlopen wordt je nooit zat, en de slow-mo acties zijn om te smullen. Als dat nog niet genoeg voor je is heeft de game ook een uitgebreid nemesis-systeem: Elke vijand heeft een bepaalde rang, en wat je met die vijand doet heeft invloed op wat de andere vijanden doen. Simpel dood gaan is er dus niet meer bij: Wordt je gedood door een bepaalde orc? Dan begin je niet gewoon opnieuw, maar wordt die orc sterker en stijgt hij in rang. Vijanden zullen je herinneren, beter worden en geen mogelijkheid onbenut laten om je te herinneren aan het feit dat ze je eerder verslagen hebben. Het geeft de game net dat beetje diepte dat nodig is, en we hoeven niet lang te twijfelen om Middle-earth: Shadow of Mordor de beste Lord of The Rings game ooit te noemen.

The Last of Us: Remastered

ellie

The Last of Us was met gemak één van de beste games die je kon spelen op de Playstation 3. De makers van de Uncharted serie leverden een juweeltje af, met een emotioneel verhaal en een indrukwekkende spelwereld. De Ps3 was bijna op zijn einde en de Ps4 kwam er al aan, maar toch wist Naugty Dog een verbazingwekkend mooie game te ontwikkelen. Het verhaal van The Last of Us speelt zich af in een post-apocalyptische wereld met zombies, maar weet elk zombiefilm cliché te ontwijken. Je speelt met Joel en Ellie, twee personages die door het lot zijn samengebracht en in een wrede wereld moeten zien te overleven. Veel meer wil ik niet erover vertellen, want The Last of US is een game die je gewoon moet ervaren. Ik garandeer dat je zult genieten, want op de Playstation 4 komt de game nog beter tot zijn recht. Als je het verhaal zat bent heeft de game ook nog eens een multiplayer-modus, die net als in de Uncharted games enorm ondergewaardeerd is.

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!