5 Bizarre dingen die aangeboden werden op SilkRoad 2.0

Door |

SilkRoad staat al jaren bekend om haar illegale diensten en aanbod. Met bitcoins kunnen gebruikers illegale producten kopen en die thuis laten bezorgen. Of SilkRoad geheel veilig is weet niemand, maar sommige mensen zijn bereid om dat risico te nemen. Maar waar nemen ze het risico voor? Een lijstje met de 5 meest bizarre dingen die te koop zijn geweest via SilkRoad 2.0. 

5. Illegaal Vuurwerk

media_xl_1449859

Om maar eens lichtjes te beginnen: Illegaal vuurwerk is volop te verkrijgen via SilkRoad. Alles waar je aan kan denken: strijkers, nitraten of mortieren. Dit zwaar illegaal vuurwerk is erg bekend onder jongeren omdat deze een erg harde knal hebben en beschikken over een sterke vernietigende kracht. Vaak wordt het vuurwerk via SilkRoad gekocht door mensen die het verder willen verkopen aan jongeren op straat omdat de consument vaker niet het risico wilt nemen om zelf via de site te kopen. Voor een halve Bitcoin kan je al een hoop vuurwerk scoren. En dat dan voor veel meer verkopen, er is dus genoeg winst in deze business alleen is het niet erg raadzaam. Gepakt worden met illegaal vuurwerk kan een hoge boete of zelfs een gevangenisstraf opleveren.

4. Drugs

silk-road-interface

Drugs is dé categorie producten waar Silk Road bekend om staat. Veel mensen komen ook alleen op de site om drugs te kopen of verkopen. Alle soorten drugs zijn er te verkrijgen. Of het nou een grammetje wiet is of 2 kilo Crystal Meth, het is te vinden op SilkRoad. In 2012 is er een onderzoekje gedaan naar de cijfers van de verkoop van SilkRoad. In een tijd van 6 maanden was er $15 miljoen aan transacties via SilkRoad gedaan. Hoeveel procent van die transacties te maken had met drugs is niet bekend, al is het hoogstwaarschijnlijk een zeer groot deel. Veel van de kopers waren weer verdere verkopers. Het risico in de handel van drugs via SilkRoad is nog riskanter dan via een tussenpersoon. De drugs wordt verzonden in pakketjes en kunnen door de douane gepakt worden. Dan ben je best wel de sigaar..

3. Documenten

article-2503295-195DA16300000578-499_634x653

Ben je een maffiabaas die op reis gaat en heb je zo snel mogelijk een paspoort nodig? SilkRoad is het antwoord. Via de site kan je nep paspoorten laten maken. Aan de prijs is makkelijk te zien dat deze documenten wel van hoge kwaliteit moeten zijn. Naast paspoorten kan je ook rijbewijzen, id-kaarten en bedrijfspassen laten maken. De aanbieders van deze paspoorten sturen het paspoort nadat hij klaar is via de post. Verder is het ook mogelijk om een nep-diploma te behalen via SilkRoad. Of het nou een studie-diploma is of een vaardiploma, niets is te gek voor SilkRoad.

2. Wapens

ak47

 

Een categorie die niet te missen is op de site is wapens. Wapens zijn er in alle kleuren en maten. Een handpistool, een automatisch geweer of een aantal granaten, alles is te vinden. Naast ‘normale’ wapens zijn er ook wapens voor massamoorden te koop, denk maar aan machinegeweren of bommen met een groter bereik. Wat opvalt is dat alle wapens verstuurd worden uit de Verenigde Staten, dit omdat er in de Verenigde Staten geen verbod op de verkoop of het dragen van het wapen is. Het is mogelijk dat deze wapens direct uit een wapenzaak komen. Er wordt natuurlijk niet gecontroleerd of je in bezit bent van een wapenvergunning. Ook worden de wapens niet op naam geplaatst.

1. Moordenaars

Killer

Aan deze categorie had je niet gedacht bij het lezen van de titel. Je leest het goed: Voor een aantal bitcoins kan je een moordenaar inhuren om je vijand af te maken. Na het bestellen kan je een foto en overige gegevens opgeven van het slachtoffer. Er waren niet veel van deze diensten beschikbaar, en of er ook echt op deze manier mensen zijn vermoord is niet bekend.Wel weten we dat de oprichter van SilkRoad deze dienst wel 6 keer heeft gebruikt. Hij heeft in totaal $20miljoen betaald voor deze daad. Of je nog steeds een afpersing kan kopen via  3.0 is niet bekend.

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!