De 6 Beste games voor de XBox One

Door |

Heb je een Xbox One, en ben je helemaal uitgespeeld met de spellen die je in je kast hebt staan? Of ben je van plan een Xbox One te gaan kopen, en weet je nog niet welke game je erbij wilt aanschaffen? Een lastige keuze, want in het afgelopen jaar zijn er relatief veel Xbox One games uitgekomen. De weinige exclusives lieten het af weten, maar dat betekent niet dat elke game teleurstelde, sterker nog: het was een geweldig jaar voor iedere Xbox One bezitter. Om je de keuze wat makkelijker te maken zetten we de zes beste games voor de Xbox One op een rijtje.

Sunset Overdrive

sunset

Sunset Overdrive is één van de weinige exclusieve XBox One games, maar dan heb je ook wat: Sunset Overdrive gaat over een groepje normale mensen die opeens gedwongen worden zichzelf te beschermen tegen mutanten. Er is namelijk een energie-drankje dat mensen veranderd in bloeddorstige mutanten, die de hele stad verwoesten. Dat mag dan grimmig klinken, maar Sunset Overdrive is eigenlijk een ontzettend kleurrijke en vrolijke third-person shooter, met een lekker eigen stijltje. De manier waarop je rondloopt lijkt meer op een Tony Hawk game dan op een klassieke shooter: je grind over buizen en springt door een stad waar genoeg te doen is.

Forza Horizon 2

horizon

Heb je altijd al willen road-trippen door de prachtige natuur en steden die Europa te bieden heeft? Over de bekendste wegen in Italie scheuren in auto’s die je in het echt nooit zal kunnen betalen? Dan is Forza Horizon 2 de game voor jou. Onder begeleiding van een heerlijke soundtrack en prachtige visuals kan je eropuit trekken, en ondertussen wat toernooitjes meepakken. Forza Horizon 2 is een verfrissend deel in de geprezen reeks, omdat het de slicke race-gameplay van de serie combineert met een prachtige open wereld die je normaliter alleen tegenkomt in de nieuwste Need for Speed.

 Middle-earth: Shadow of Mordor

shado

Wie is er niet de bioscoop zaal uitgelopen na een Lord of The Rings film, fantaserende over hoe geweldig een goede next-gen Lord of The Rings game zou kunnen zijn? Vorig jaar kwam die droom uit met Middle-earth: Shadow of Mordor. Gooi de movement-mechanismes van Assassins Creed en de combat van Batman: Arkham City in een pan, en je hebt de gameplay van Shadow of Mordor. De gevechten vloeien heerlijk door, het klimmen en rondlopen wordt je nooit zat, en de slow-mo acties zijn om te smullen. Als dat nog niet genoeg voor je is heeft de game ook een uitgebreid nemesis-systeem: Elke vijand heeft een bepaalde rang, en wat je met die vijand doet heeft invloed op wat de andere vijanden doen. Simpel dood gaan is er dus niet meer bij: Wordt je gedood door een bepaalde orc? Dan begin je niet gewoon opnieuw, maar wordt die orc sterker en stijgt hij in rang. Vijanden zullen je herinneren, beter worden en geen mogelijkheid onbenut laten om je te herinneren aan het feit dat ze je eerder verslagen hebben. Het geeft de game net dat beetje diepte dat nodig is, en we hoeven niet lang te twijfelen om Middle-earth: Shadow of Mordor de beste Lord of The Rings game ooit te noemen.

Dragon Age: Inquisition

drag

Als je op zoek bent naar een game die waar geeft voor je geld, moet je absoluut eens naar de RPG Dragon Age: Inquisition gaan kijken. Na een paar uur de game gespeeld te hebben besef je hoe groot het avontuur is dat je te wachten staat. Je kan het een beetje vergelijken met Skyrim: je bent op weg naar een stadje, om een missie te starten, maar onderweg kom je een interessante grot tegen. Zo gaat het ook in Inquisition. Je bent constant bezig met het verkennen van één van de best ontworpen werelden van de afgelopen jaren. De game kan soms erg pittig worden, en zeker het strijden tegen draken kan soms frustrerend zijn, maar als het je dan eenmaal lukt om net die ene lastige quest te voltooien, dan ben je zielsgelukkig.

Rayman Legends

raym

Wat is dit toch een heerlijke en vermakelijke game. Rayman Legends is één van de beste platformers van de afgelopen tien jaar, zonder twijfel. De prachtige levels lijken rechtstreeks uit een schilderij te komen, dankzij de speciale art-engine van Ubisoft. Elke wereld heeft zijn eigen thema, van de jungle tot de het lichaam van een draak, wat de game lekker gevarieerd maakt. Daarnaast is de game ook nog eens één van de weinige co-op games van deze generatie, en een goede ook: je kan alle levels, inclusief mini-games, met twee personen spelen. Als je een goedkope game zoekt die een glimlach op je gezicht tovert, laat dan Rayman Legends absoluut niet links liggen.

Grand Theft Auto 5

xboxi

Grand Theft Auto 5 was een indrukwekkende game op de Xbox 360 en Playstation 3. De game had zo zijn zwaktes, maar bood een rijke spelwereld vol mogelijkheden waar elke games van begint te kwijlen. Nouja, bij wijze van spreken dan. De next-gen versies van Grand Theft Auto 5 zijn nog mooier, en laten je de prachtige wereld van Los Santos in first-person ervaren. Je kan overal naartoe: pak een auto, fiets, tank of vliegtuig en verken het landschap, vol met verrassende missies en prachtige natuur. Heb je altijd al opgejaagd willen worden door naakte bejaarden terwijl je eigenlijk onderweg was naar een potje tennis? Het kan in Grand Theft Auto 5, één van de beste games tot nu toe van deze generatie consoles. Als je de single-player zat bent kan je online met je vrienden gaan racen en knallen, of zelfs sindskort een bank overvallen. Het leven is goed!

 

 

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!