5 apps voor nu de school weer is begonnen

Door |

De zomervakantie zit er weer op en het is weer de tijd geworden om te leren, maar je staat er niet alleen voor. Hier zijn namelijk vijf apps waardoor het leren net even wat makkelijker en eenvoudiger zal gaan.

Google Play Books

Wanneer je een mogelijkheid hebt om je schoolboeken als EPUB of PDF bestand te kunnen krijgen kun je deze uploaden naar Google Play Books. Hierdoor is het dan mogelijk om je boeken via meerdere soorten devices te lezen, dingen te kunnen arceren, notities toevoegen en er wordt onthouden waar je in het boek gebleven bent. En je kunt deze notities nog omzetten naar een Google Drive Document ook!

Evernote

Evernote is een dienst waarmee je notities kunt maken. Hiermee is het mogelijk om de notities te bewerken via de browser op je laptop, maar ook via de app op je mobiel of tablet. Deze notities kun je dan delen en/of beschikbaar maken voor anderen. Dit zorgt er dus voor dat anderen ook je notities kunnen lezen en anderen dus ook aan jou notities kunnen geven.

Gmail

Voor Gmail heb je tegenwoordig geen Google account meer nodig. Hierdoor kun je dus ook met een exchange account (die vele scholen hebben) ook de app op je mobiel of tablet gebruiken. Je hebt dus geen gedoe meer met een bepaalde website waar je heen moet, maar je kunt gelijk vanaf de app op je mobiel je schoolmail bekijken. Erg handig!

Dropbox

Dropbox is een dienst waarmee je online bestanden kunt opslaan en dus ook vanaf meerdere devices bij deze bestanden kunt om te openen. Hierdoor is het dus mogelijk om thuis een powerpoint te maken, deze te uploaden naar Dropbox en dan op school via de browser de powerpoint weer te openen. Hierdoor heb je dus ook geen usb stickje meer nodig die je kwijt kunt raken!

Google Calendar

Met Google Calendar kun je heel handig iCal agenda’s toevoegen. Dus wanneer je een rooster hebt dat dit mogelijk maakt dan is het heel simpel en eenvoudig om te kijken wanneer je les hebt. Dit zorgt er dan ook voor dat je goed op tijd bij je les of tentamen bent waardoor je je nooit hoeft te haasten. Eventueel kun je natuurlijk ook zelf je lessen invoegen, maar dit duurt natuurlijk wel wat langer.

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!