Hersenen

DARPA werkt richting hersengestuurde computers

Door |

DARPA, de Amerikaanse militaire instelling heeft aangekondigd dat het bezig wil gaan met het ontwikkelen van ‘wetware’, dat zijn in dit geval in het menselijk lichaam te implanteren stukken hardware.

De hardware waar DARPA mee bezig wil wordt ook wel brain-machine interfaces (BMI) genoemd. Hiermee wil de organisatie een stap zetten richting het besturen van computers met niets anders dan onze hersenen. Het maakt deel uit van het Neural Engineering System Design (NESD) programma van DARPA.

Code

Technisch gezien zouden de BMI het mogelijk maken om chemische signalen, oftewel signalen van neuronen in de hersenen naar digitale code om te zetten. Het ‘apparaat’ dat geïmplanteerd zou moeten worden zou niet groter zijn dan twee op elkaar gestapelde stuivers.

“De beste hersen-computer interface systemen vandaag de dag zijn te vergelijken met twee super computers die proberen te communiceren over een oude 300-baud modem, stel je de mogelijkheden eens voor als we ons gereedschap upgraden om goed gebruik te maken van communicatie tussen hersenen en moderne elektronica.”, aldus Phillip Alvelda, de manager van het NESD programma.

Medische wereld

Tot nu toe bestaat het plan alleen nog op papier, maar de militaire onderzoeksinstelling hoopt dat het apparaat, als het eenmaal is uitgevonden, direct te gebruiken is. Ook voor de medische wereld zou een dergelijke chip een waardevolle uitvinding zijn, zo zouden mensen met gehoor of zichtverlies weer goed kunnen horen of zien.

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!