App Review: Orcs, een nieuwe verslaving op je mobiel

Door |

Ben je op zoek naar een nieuw spelletje voor verloren momentjes in de trein of op de wc? Orcs komt je verlossen met verslavende gameplay, schattige graphics en gevatte humor.

Simpel

De meeste mobiele spelletjes laten me koud, en speel ik vaak niet meer dan twee keer. Soms is er een uitzondering, een pareltje waaraan ik helemaal verslaafd raak. Dat gebeurde deze week met Orcs, één van de vreemdste spellen die de afgelopen weken op Android en iOS uitkwamen. Vele mobiele spelletjes proberen iets te zijn wat de meesten helemaal niet willen spelen: een volwaardige console-game. Voor een grootste shooter ga ik wel achter de Playstation 4 of Xbox One zitten, dat speelt toch net wat fijner. De developer achter Orcs heeft dat goed door, en maakte Orcs eenvoudig doch verslavend. Alle ingredienten zijn er: simpele 8bit graphics, humor, simpele gameplay en grappige muziek. Het is één van die spellen die je blijft spelen, al heb je vooral aan het begin vaak niet door wat er op je scherm gebeurt. Dat komt mede door het feit dat de game helemaal geen tutorials heeft, naast deze simpele instructie:”tap”.

orcs

 

Verslavend

Tappen is eigenlijk ook het enige wat je hoeft te doen. Op het midden van je scherm zie je een boom, die je om kan hakken door erop te tappen met je vinger, en zo hout te verzamelen. Met het hout kan je verschillende upgrades kopen, zoals orcs die je helpen, waardoor de game net wat extra diepgang krijgt. Dat mag ook wel, want er bestaan talloze spelletjes waarin je moet klikken op een voorwerp om geld te verzamelen, wat je sneller kan laten gaan door upgrades te kopen. Deze week nog kwam Adventure Capitalist uit, een game waarin je begint met limonade verkopen en eindigt met een compleet imperium. Met het simpele tap-concept is Orcs er dus nog niet. Orcs onderscheid zich door de koddige humor en een verrassend uitgebreid quest-systeem, waarmee je je warrior op quests kan sturen. Dat soort mechanieken maken Orcs enorm verslavend, en de humor maakt het pakketje helemaal af. Fans konden via een livesteam op Twitch suggesties doen voor wat de orcs in het spel allemaal moeten zeggen, waardoor er constant allerlei gevatte opmerkingen gemaakt worden terwijl je aan het hakken bent. De game is helemaal gratis, en tot nu toe ben ik nog geen enkele truc tegengekomen waarmee je gedwongen wordt geld  uit te geven. De ongeduldigen onder ons kunnen wel met echt geld een golden axe kopen, waarmee je veel sneller hakt, maar dat is niet echt nodig. Orcs is het perfecte spelletje voor verloren momentjes op de wc, trein of op de bank. Doe jezelf een plezier en download Orcs voor iOS en Android, en get ready to tap!

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!