De 6 beste games voor de 3DS

Door |

Het is alweer een hele tijd geleden dat we onze twijfels hadden over het bestaansrecht van de 3DS. Het leek erop dat de tijd dat je honderden euro’s neertelde voor  een handheld voorbij was, laat staan vijftig euro voor een spelletje betalen. Iedereen gebruikte zijn mobiel, met duizenden vermakelijke en vooral goedkope spellen. Ging Nintendo dan toch ten onder, ondanks het gigantische succes van de originele DS? Nu, vier jaar later, staat de 3DS er beter voor dan ooit, met een nieuwe krachtigere versie, en een prachtige collectie exclusieve games. We zetten de zes games op een rijtje die elke trotse bezitter van een 3DS gespeeld moet hebben. De games kunnen natuurlijk ook gewoon op de 2DS gespeeld worden, al zul je het dan zonder het 3D effect moeten doen. Let’s go!

Monster Hunter 4 Ultimate

mo1

Wie wil er nou niet in een grootse wereld op monsters jagen, om vervolgens de loot als trofee terug naar mee te nemen? Nu kan je dat doen waar je maar bent, met Monster Hunter 4 Ultimate. De game begint vrij pittig, en heeft een stijle leercurve, maar als je er eenmaal helemaal in zit zul je helemaal geobsedeerd raken door wat de wereld van Monster Hunter je te bieden heeft. Spullen verzamelen, je karakter levelen, de grootste monsters verslaan, het kan nu allemaal gewoon op de bank of in de trein.

Mario Kart 7

mo2

Dit is een verplichte game voor elk Nintendo-lijstje. De Mario Kart formule werkt na twintig jaar nog steeds als een malle, en je weet dus altijd wat je krijgt: een heerlijke arcade-racer met kleurrijke banen en excellente gameplay. Nintendo ging echter zeer ambitieus met deeltje zeven om, en introduceerde glider wings, onderwaterlevels, en andere elementen die gebruik maken van de unieke features die de 3DS te bieden heeft. Je kan bijvoorbeeld je glider wing besturen door je 3DS te bewegen, en het 3DS effect geeft echt het gevoel dat je onderwater verdwijnt. 2DS gebruikers hoeven echter niet te wenen, want ook zonder al die toevoegingen is Mario Kart 7 weer een ijzersterke game.

Lees ook: De best verkochte Nintendo games aller tijden

Pokémon X & Y

mo3

Ook Pokémon is aanwezig op elke Nintendo handheld, alweer twintig jaar. Pokémon X & Y bliezen de de serie nieuw leven in, met compleet vernieuwde graphics en pokémons. Geen platte sprites meer, maar echte polygonen, waardoor de koddige beestjes echt tot leven komen. Fans weten wat ze moeten verwachten: je vang alle monstertjes, traint ze, laat ze evolueren, en uiteindelijk wil je de sterkste Pokémon-trainer worden. De game bouwt voor op die formule, en voegt allerlei nieuwe mogelijkheden toe, zoals het aankleden van je karakter, nog makkelijker wereldwijd ruilen, en extra evoluties voor bestaande Pokémons. Het is misschien een beetje cheaten, maar tegelijkertijd met X & Y wil ik ook Omega Ruby en Alpha Sapphire noemen, de remakes van Ruby en Sapphire. Beide geweldige games die nog meer diepgang weten te bieden dan de originele delen.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

mo4

Ik kan geen betere actie-rpg voor op handhelds noemen dan de klassieker The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Het is nog steeds verrassend moderne game met een eigen uniek smoelwerk en een geloofwaardige wereld, nu ook speelbaar op de 3DS. De remake doet het origineel eer aan, met subtiel aangepaste graphics en perfect vertaalde controls. Ook hier ga ik weer twee spellen noemen, want de andere Zelda remake voor de 3DS, Mayora’s Mask, is ook een must-play. Het was altijd al een opvallende Zelda game omdat de gameplay anders in elkaar steekt, maar dat neemt niet weg dat het één van de beste games is die je op je 3DS kan spelen.

Fire Emblem: Awakening

mo5

Fire Emblem: Awakening is een game waarvan je moet houden, maar als je er eenmaal aan begint wil je nooit meer terug. Het is een compexe en strategische game, met turn-based gameplay. Klinkt als elke andere RPG,maar het grote verschil is dat romantiek een grote rol speelt in deze game. Als je namelijk twee karakters bij elkaar zet voor langere tijd, zullen ze elkaars statistieken verbeteren, en zelfs trouwen en kinderen krijgen. Ook dat leidt tot situaties die Fire Emblem: Awakening een unieke ervaring maken die je niet snel zal vergeten. Het is zeker geen makkkelijke game, maar tussen alle simpele mobiele games van tegewoordig is het een welkome verandering.

Phoenix Wright: Dual Destinies

dual

De Phoenix Wright games zijn altijd al een vreemde eend in de bijt geweest, met unieke gameplay en een eigen wereldje. Het zijn komische simulatoren van het leven van een advocaat en al zijn avonturen. Het ene moment ben je bezig met voorwerpen zoeken in een verlaten park, en het volgende moment zit je in een rechtzaal zwakke punten in het verhaal van je tegenstander te zoeken. Dual Destinies is een detective en visuele novelle in één, en is een ideaal instappunt voor nieuwe spelers. Het verhaal bouwt namelijk niet echt voort op oudere delen, waar de vorige delen wel een handje naar hadden.

 

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!