De 5 Beste iPad Games

Door |

Apple’s iPad is een echte alleskunner, die vaak niet onder hoeft te doen voor serieuze game-consoles. We zetten vijf games op een rijtje die volgens ons elke iPad-bezitter gespeeld moet hebben, en waarmee je kunt laten zien wat je iPad allemaal kan. Gamen op het toilet is nooit meer hetzelfde!

Monument Valley

ipad1

Ik heb al meerdere keren over deze prachtige game geschreven, maar toch blijf ik dit meesterwerk zoveel mogelijk noemen. Monument Valley is een audiovisueel kunstwerk dat regelrecht uit de creaties van Escher lijkt te komen. Je leidt een klein prinsesje genaamd Ida door een wonderschone wereld die je beïnvloedt met je vingers. Verschuif een toren, beweeg een pad, het klinkt simpel maar door de Escher-achtige perspectieven is het soms verrekte lastig om de levels uit te spelen. Maar vrees niet, want Monument Valley is een rustgevend spel dat je niet snel zult vergeten.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Ipad2

Hearthstone is een geweldig kaartspel dat diepgang en toegankelijkheid op een verslavende manier weet te combineren. Honderden uren speelplezier en verbazingwekkend toegankelijke diepgang zorgen ervoor dat Hearthstone ver boven de meeste apps uit de App Store uitsteekt, en dat is iets waar Blizzard alleen maar lof voor hoort te ontvangen. Verwacht alleen geen actiegame: Hearthstone is en blijft een kaartspel, ondanks de prachtige aankleding. Als je dat accepteert staat je een geweldig spel te wachten. Op de bank, in je bed, op de wc, overal heb je toegang tot een spel dat laat zien wat tablets kunnen betekenen voor de gamingwereld.

80 Days

ipad3

Heb jij in je wat nodig is om in tachtig dagen rondom de wereld te reizen? Dat is de vraag die 80 Days je stelt, een interactieve versie van het beroemde verhaal van Jules Verne. Je bent de knaap van Phileas Fogg, een moedige reiziger met grootse plannen. Je bent verantwoordelijk voor het inpakken van de tassen, het kopen van voedsel, en het plannen van de veelbelovende reis. Elke reis is weer anders dan de vorige, en met het sterke karakter van 80 Days ben je wel even zoet. Verwacht echter geen actie-game: het merendeel van dit spel is tekst.

The Room (Two)

ipad4

De iPad lijkt gemaakt te zijn voor games als The Room: het tikken, swypen en zoeken voelt natuurlijk aan op het precieze touchscreen van Apple’s gadget. In The Room krijg je een grote doos te zien, met allerlei knoppen, hoekjes, en gaten. Het is jouw taak om de puzzels op de zijkanten van de doos op te lossen, en zo steeds dieper tot de kern van het mysterieuze voorwerp te komen. Na elke handeling onthult zich weer een nieuwe laag of vouwt er weer een voorwerp uit, waardoor je steeds opnieuw weer uitgedaagd wordt door de prachtige game. Het is lastig uit te leggen hoe The Room nou precies werkt of wat er nou zo geweldig aan zit, maar geloof ons: Elke puzzelfan moet dit gespeeld hebben.

The Walking Dead

ipad5

De Walking Dead dringt elk medium binnen, van comics tot tv-series en games, en daar zijn we dankbaar voor: The Walking Dead games van Telltale zijn zo verslavend dat je niet meer van het toilet afkomt. Wie gaat je verraden? Wie moet ik vermoorden? Welke weg nemen we? The Walking Dead is een interactief avontuur waarin je keuzes beslissen wat er gebeurt met de gedoodverfde personages, en je meeleeft met de mensen waarvan je het lot in handen hebt. Zie het als een interactieve strip met de kwaliteit van een geniale tv-serie: Dat is in een notendop deze game.

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!