‘Apple brengt oude toestellen tot leven met iOS 9’

Door |

Apple is de afgelopen tijd druk bezig geweest met haar mobiele besturingssysteem, iOS. IOS 8, haar meest recente software heeft veel nieuwe functies aan de toestellen toegevoegd waardoor iPhones nog beter zijn dan drie jaar geleden. Het enige nadeel van de nieuwe software was dat oude toestellen nauwelijks gebruik kunnen maken van deze relatief zware software. Maar misschien komt Apple met de oplossing hiervoor in de komende software-update, IOS 9.

Focus

Na IOS 6 heeft Apple erg veel aandacht geschonken aan het toevoegen van nieuwe functies aan de iPhone en iPad. IOS 7 was een baanbrekende release van het bedrijf. IOS 7 had een compleet veranderd thema en had talloze nieuwe functies vergeleken met zijn voorganger, IOS 6. Om IOS 7 nog te optimaliseren kwamen er opvolgers van IOS 7: IOS 7.1 en IOS 7.1.2 die telkens kleine aanpassingen van IOS 7 waren. Na het uitbrengen van IOS 8 lijkt het alsof Apple nu een beetje klaar is met het focussen op nieuwe functies, en heeft het bedrijf nu de focus gesteld op het verbeteren van de prestatie van de toestellen. IOS 8 had bijna alles van IOS 7 overgenomen, alleen was IOS 8 verbeterd in stabiliteit op de punten waar IOS 7 problemen ondervond.

Oude Toestellen

Als Apple nu eenmaal de focus op oude toestellen heeft gesteld zou het zomaar kunnen dat IOS 9 de stabiliteit en prestatie van de oude toestellen aanpakt. IOS 7 en 8 waren nauwelijks te draaien op de iPhone 4S of de iPad 2, wat beiden een van de meest succesvolle toestellen van Apple geweest zijn. Apple moedigt de laatste tijd haar klanten veel aan om oudere toestellen te kopen, denk maar aan de reclame voor de iPhone 5C. Het zou dan erg goed kunnen dat IOS 9 een optimaal besturingssysteem wordt voor de ‘oudere’ toestellen als de iPhone 5C. Het zou een dermate groot risico zijn als klanten die een iPhone 5C hebben gekocht problemen ervaren met de software en dus een negatieve ervaring meemaken met de iPhone. Zeker als het hun eerste iPhone zal zijn.

Veiligheid

Volgens 9to5Mac zou het ook mogelijk kunnen zijn dat Apple zich in de komende software zich ook focust op het veiliger maken van haar toestellen. Apple zou veel aandacht hebben geschonken aan haar nieuwe functie “Rootless”. Met deze functie probeert Apple het al erg goed gesloten IOS systeem nog beter af te sluiten voor indringende malware, zoals we al eerder zagen in het geval met zaklamp apps. Deze functie is op OSX uit te schakelen maar niet op de IOS. Een speciale reden dat Apple deze functie wilt toevoegen is om iPhones een stuk moeilijker te maken om te jailbreaken, want volgens Apple lopen gebruikers grote veiligheidsrisico’s na het jailbreaken van hun toestellen. De veiligheid van het toestel kan dan makkelijk worden omzeild door de hacksoftware, waardoor als je niet op let privegegevens erg snel vrijgesteld zijn voor derden. Ook zal Apple aan haar Rootless functie een speciale veiligheidsfunctie toevoegen om alle apps en gegevens beter op te nemen in de iCloud Drive. Als gegevens eenmaal in de drive aankomen worden ze versleuteld, dit zou de veiligheid erg verhogen als het toestel bijvoorbeeld met een onbekend Wi-Fi netwerk is verbonden.

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!