7 Gratis Apps om je voornemens voor 2016 mee waar te maken

Door |

Het is dan opeens zo ver: het is 2016. Bij een nieuw jaar horen ook nieuwe voornemens, of het nou gaat om het verliezen van die extra kilo’s of het bezoeken van je minst favoriete oma. Helaas kan het vaak vrij pittig zijn om je het hele jaar door aan je moedige voornemens te houden, maar gelukkig kan technologie je altijd een handje helpen. We zette 7 gratis apps op een rijtje waarmee je je voornemens voor 2016 waar kan maken. Succes!

1. Als je meer wilt sparen in 2016

Houd je aan het einde van elke maand veel minder geld over dan je had verwacht? Probeer dan in 2016 eens een budget-app te gebruiken, waarmee je precies kunt bijhouden waar je geld allemaal heen gaat. Met Mvelopes kun je je eigen categorien aanmaken, waardoor je altijd met één blik kan zien op welke fronten je het toch echt volgende maand iets rustiger aan zal moeten doen. Ook kun je specifieke spaardoelen instellen, want budgetteren mag ook leuk zijn!

2. Als je meer wilt leren in 2016

Vind je dat je te weinig leert door het eeuwige hersenloze scrollen door al je sociale media feeds? Apps en natuurlijk het internet kunnen je helpen met het leren van nieuwe dingen, of het nou gaat om interessante feitjes of een vreemde taal. Vroeger moest men naar de bibliotheek om überhaupt iets uit te zoeken, maar jij kan gewoon een app downloaden om 2016 leerzaam mee te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan Curiosity, een app die je elke dag vijf nieuwe leerzame video’s presenteert over fascinerende onderwerpen. Wil je in 2016 een nieuwe taal leren? Kijk dan eens naar Duolingo, een prachtige app waarmee je op je eigen tempo een nieuwe taal kunt leren, of het nou om Frans of Engels gaat.

3. Als je meer wilt relaxen in 2016

Peaceful woman relaxing at home with cup of tea or coffee

Tegenwoordig is het lastig om nog een minuutje rust te vinden tussen alle notificaties, chats, en updates op je sociale feeds en apps. Het is niet voor iedereen even makkelijk om je mobiel gewoon even op stil te zetten en een boek er bij te pakken. Gelukkig kunnen apps zoals Headspace je daarbij helpen, zodat je toch even die welverdiende rust krijgt. Headspace kan je meldingen sturen dat je even een pauze moet nemen, en beloont je zelfs met digitale verrassingen als je regelmatig een break neemt. Headspace is echter het beste in meditatie-momentjes, of ze nou 2 of 60 minuten duren. De app kan rustige muziek op de achtergrond afspelen zodat je helemaal tot rust kunt komen, en je kunt zelfs begeleid worden door een stem.

4. Als je een slechte gewoonte wilt afleren in 2016

Heb je een slechte gewoonte waar je veel te veel tijd aan besteed? Sommige mensen zijn verslaafd aan cola, terwijl anderen weer veel te lang bezig zijn met het bekijken van Youtube filmpjes. Goed nieuws: er is een leuke manier om je slechte gewoontes af te leren! Check bijvoorbeeld HabitRPG, een role-playing game waarmee je je slechte gewoontes onder controle krijgt. Normaliter versla je vijanden in dat soort spelletjes, maar in HabitRPG kan je verder komen of juist niet door je voornemens waar te maken, of per ongeluk toch weer in je oude patroon terug te vallen. Je kan punten verdienen door verleidingen te negeren, en zelfs tegen je vrienden strijden die ook hun voornemens waar proberen te maken. Doe je het liever samen? Dan kun je net zoals in vele andere role-playing games lid worden van een guild, gevuld met mensen met dezelfde slechte gewoonte.

5. Als je georganiseerder je dag wilt besteden in 2016

Wordt je soms helemaal moedeloos van alles dat je nog moet gaan doen de komende week? We kennen allemaal het gevoel, want soms is het lastig om te overzien wat er allemaal nog in huis en op je werk moet gebeuren, ondanks dat je aan de meeste taken waarschijnlijk slechts tien minuten kwijt zult zijn. Probeer dan eens 24me, een app die alle to-do’s uit je kalender, sociale netwerken, notities, rekeningen en meer op één plek samenbrengt. Na het instellen van de app heb je één duidelijk overzicht van alles dat je nog moet doen, of het nou gaat om een bezoekje aan de supermarkt, of het betalen van je gasrekening.

6. Als je meer wilt lezen in 2016

Conceptual BooksHelaas besteden we dankzij sociale media en andere (nutteloze) afleidingen steeds minder tijd aan het lezen van een goed boek. Dat is doodzonde, want boeken kunnen ervoor zorgen dat je meer levens leidt dan enkel je eigen leven, en kunnen je levenslessen leren die je niet snel zult vergeten. Raak je snel afgeleid tijdens het lezen en doe je eeuwig over een boek? Check dan eens ReadMe!, een app die er voor zorgt dat je op een hele andere manier gaat lezen. Het idee is dat er maar één gekleurd woord per keer in beeld komt, waardoor je niet meer 80% van de tijd dat je aan het lezen bent kwijt bent aan het bewegen met je ogen van woord naar woord. Je kunt zelfs het tempo waarmee de woorden elkaar afwisselen verhogen of verlagen, en met de juiste snelheid kun je drie keer zo snel een boek lezen terwijl je nog even veel oppikt. Het klinkt misschien hartstikke vervelend, maar ik zou zeggen: probeer het!

7. Als je meer wilt gaan staan in 2016

Het is ook nooit goed: dan ben je hard en gefocust aan het werk, maar moet je weer meer gaan staan in plaats van zitten. Het is namelijk enorm slecht voor je lichaam als je teveel zit, iets waar we tegenwoordig allemaal schuldig aan zijn. Gelukkig is de oplossing simpel, en hoef je echt niet vijf keer per dag een halve boswandeling te maken. Met apps zoals Stand up voor Android en Stand Up! voor iOS wordt je regelmatig eraan herinnert dat je al te lang zit, en je kunt zelf instellen hoe vaak je even wilt staan. Wat je tijdens dat moment dat je staat gaat doen moet je zelf weten, maar het feit dat je niet meer kunt vergeten dat je even moet gaan staan staan is al een enorme zegen.

Sociaal is liefde!

Vond jij dit een waardevol of leuk artikel? Deel of like het dan even!